Według przepisu Babci lub Dziadka

Sałatka warzywna, według przepisu Babci Zosi
na początku uczniowie rozpoznawali warzywa wszystkimi zmysłami wzrokowo rozpoznawali jakie to warzywa, dotyk opisywały jakie mają wrażenia dotykowe dotykając poszczególnych warzyw, smak opisywały smak warzywa, zapach opisywały zapach i z czym nam się kojarzy ten zapach, smak próbowanie i smakowanie.
Dzisiejszego dnia nasi uczniowie wykonali kolorową sałatkę warzywną z przepisu Babci Zosi.

Przepis
2 ogórki
2 papryki czerwone
2 papryki czerwone
2 cebuli żółta i czerwona
10 rzodkiewek
5 pomidorków
1 sałata
ser biały
przyprawy sol, pieprz
wszystkie warzywa kroimy, mieszamy i smacznie dekorujemy na talerzy. Gotowe smacznie zjadamy.

Uczniowie zrobili smaczną sałatkę i również dali możliwość zakosztowania innym uczniom w szkole. Pozdrawiamy serdecznie.

 

« powrót